Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 24 februari 2012

Renvarning del II, ÅgGbg och Ljusdalsskräp

Av storm - 24 februari 2012 14:04

Hemresan gjordes ungefär på samma sätt som ditresan, dock var den så kallade triangelvändningen avklarad "dagen" innan. Vi avgick vid halv-tio-tiden på grund av sent mottagna körplaner, satte av söderut.

Har upptäckt vad övervåningens välvda sidofönster ska användas till: titta på norrsken, stjärnor och dito stjärnfall. Synd att dessa fordon inte kommer så här långt norrut normalt (säg inte det till nån..). Även synd att normalbelysningen är så tokstark att man knappt kan se ut genom ovan nämnda fönster vid en normal tågfärd (det kan du berätta). Tur då att funktionen "avstängning av enhet" samt arbetsuppgiften tjänstetåg/provtåg finnes, gärna samtidigt.

I Ånge blev det stopp, godset ville fram..

Ljusdalsurspårningen hade blivit åtgärdat redan i början av helgen, därför var det bara lite skräp kvar:


 

Sedan var det tågmöten. Lots of tågmöten. Vi kom in till Hagalund med runt två timmars försening. Vi avvecklade testet, skrev lite papper och gjorde lite telefonerande. min lilla parvel hade ramlat och smällt huvudet så frun hade tagit sig till Karolinska för en checkup. Jag virrade runt lite på olika avdelningar iförd orange reflexväst tills vi fått ett a-ok och kunde åka hem igen..

 
ANNONS
 
Bobjörk

Bobjörk

24 februari 2012 17:36

Vet inte om det bara är jag men filmen är en sekund och man ser inte mycket...

http://bantekniker.bloggplatsen.se

 
Storm

Storm

24 februari 2012 20:29

såg det.. ska fixa..

http://storm.bloggplatsen.se

 
Bobjörk

Bobjörk

27 februari 2012 09:00

Nu funkade det bättre :)
Fin placering av godsvagn. Enklaste sättet att få igång trafiken också. Vräk skiten åt sidan, laga spåren och släpp på trafiken.

http://bantekniker.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Herr Wallin

1 mars 2012 10:55

ha det

 
Ingen bild

eric

9 juni 2012 16:36

När uppdaterar du bloggen

 
Ingen bild

Pendlare

16 juni 2012 16:31

Såg dig på TV. Koolers

storm

29 juni 2012 21:20

ingen kommentar..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se