Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 13 januari 2011

db-massage någon?

Av storm - 13 januari 2011 20:15

Dagen börjar med s.k APT. Dock är det mer "roliga timmen" än nån seriös diskussion med arbetsgivaren eftersom Överbefälhavaren för all things and stuff tog över och drog iväg oss till runda huset för lite Q'n A med fjärren.
Det blev stört omöjligt att få nån rast/vila på Cst innan nästa eskapad, dock var det mest ryggdunkanden och handslag i och med lillkrabben så det var riktigt trevligt.
Från spår tre skulle en åttavagnars köras till Uppsala med den sista vagnen en AFM7:a!
Loket, 1366, hade fått nya fläschiga hötalare monterade ovanför förarplatsen så strax strömmade det lite dubbelnatur från mustachen (?)
tydligen var det fel på nåt magasin(?) nånstansch, signalerna i Myn svarade med ett ilsket rött sken.. (Enligt fjärrskåderiet..)
gjorde ett kingutrop angående detta och sedan ännu ett angående stoppet i knifeville. strax därefter fick jag ett balisfel med direkt efterföljande hallonpaj(röda lysdioden, beep-of-death) i hela top-boxen. stannade precis i backen upp till hundratrettiosvängen mot Ekeby. krafsade lite i huvudet, gjorde ett inte-så-king - utrop om detta samt ringde till fjärren.
En tok-resett med db-massage hjälpte föga, lysdioden fortsatte lysa. jag ringde till driftstöd och föreslog blanketten "besked från driftstöd" och "körning utan ATC". Den Götteborrshklingande mannen på andra sidan tyckte detta lät gôrbra, sexton femtiosju ankom mitt tåg spår tre i U. Länge sedan man körde utan ATC, kan man säga..
Mängder med folk på plattformen som sprang omkring för att hinna med mitt tåg när jag stannade.
Försökte lugna dessa med "jag måste vara där borta innan tåget går" -metoden, med varierat resultat.


Resan till Cst kan dock sammanfattas med detta:
Sedan var det en viss kualitätstid med ett par pressbyråkorvar som nu fick stryka på foten efter den försenade ankomsten, kaffe?
Varvet efter (U) kommer jag inte ens ihåg..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Davidov

15 januari 2011 00:21

Hejsan!
Har precis upptäckt din blogg och måste säga att det är riktigt underhållande och läsvärd!
Min stora dröm här i livet är att bli lokförare så du får vara lite av en förebild =)
//Mvh David

storm

15 januari 2011 08:41

tackar och Ajajaj - jag är nog snarare en efter-bild, vill jag nog bestämt hävda!
mvh.

 
Ingen bild

Herr Magnum

15 januari 2011 13:59

"strax därefter fick jag ett balisfel med direkt efterföljande hallonpaj(röda lysdioden, beep-of-death) i hela top-boxen"

Jag tror du är min förebild också. Men du delar förstaplatsen med en kruka brännvin... Grattis till faderskapet btw...

Mvh den numera dansktalande motorvagnsföraren Magnum

 
Storm

Storm

16 januari 2011 12:22

var det han eller skägget som hade slutat hos dansken?

tackar:)

http://storm.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Herr Magnum

17 januari 2011 09:17

Om du syftar på långskägg så är även han kvar hos dansken. Vi vältrar oss i förseningar som genererar plånböcker som är fyllda till bristningsgränsen med danska skattepengar. Detta passar oss utmärkt då vi numera har börjat rikta våra blickar till dom lite mer exklusiva hyllorna på Systembolaget... ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se