Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

BUSS 2000, blablabla..

Av storm - 31 augusti 2010 23:45

Jag är nöjd över att ha fått byta bort den kortnatten jag skulle haft i Linköping och istället få en First-hotel-i-G: istället!

Hämtar en X2:a från spår 48 (ajajgångtidajaj) som dessutom verkar fungera (?)

Möter på mina ombordare och food-dudes i Nbt samt rullar iväg från Cst i lagom tid. 

Tåget fortsätter att gå som en dröm, känns nästan overkligt alt. obehagligt..


Telefonen plongar till för att meddela kvällens egentliga verksamhet:

"Tåg 441, riven kontaktledningen, Stenstorp. Ingen prognos!"

får rulla in på ett sidospår strax utanför Skövde, Väring för att invänta besked om det finns kräm i Sk (hallon alt. blåbär). 

Blir nog stående här i två timmar bredvid ett annat liknande ekipage som tydligen skulle innehålla en tågmästare vid namn Lars Ohly.. Jag gjorde täta utrop där jag detaljerat beskrev hur mycket jag inte visste angående den nuvarande situationen. Gick även runt lite i tåget för att eventuellt kunna fånga upp nån följdfråga på "jag vet inte"..

Lagom när det blivit mörkt fick jag grönt!? Lars o dom andra fick (som vanligt) stanna kvar ute i verkligheten.

Idel glada och optimistiska högtalarutrop gjordes på och invid plattformarna i Skövde när alla klev av för att snubbla över till diverse stinkande plåtlådor på luftkorvar. Till slut så dök det upp lite bussar och vi begav oss mot Falköping där jag, efter lite kommunikation med en annan lokförare, förvissat mig om att en annan X2:a nu stod.

Nånstans här är jag mindre nöjd med att ha bytt bort dendär kortnatten i Linköping, ja..

Min iver att informera mina resenärer tog denna gång denna vändning: "välkomna ombord på buss 2000 som ska blabla Falköping blabla spår tre, blabla fantastiskt försenad blabla skittrist, blabla.."

Tåget stod medtagen och nedtagen på spår tre i Falköping. Startade upp med viss svårighet och rullade vidare västerut, gjorde ett nytt utrop där jag återigen välkomnade alla ombord på "eks två tusen".

Denna sida stoppet hade så pass lång och tät tågkö österut att mina försök att blända av frontljuset mest såg ut som en annan nattsignal.. ?

Ett extrastopp i Herrljunga gjordes, en taxibil beställdes till två damer som skulle till Borås från Alingsås, sedan ankom resterande till Götet. Sådär en fyra-timmar-och-en-kvart efter (O-)turlistan.


Det faktumet att det inte fanns ett enda hotellrum ledigt till mina ombordare i hela Göteborg är en annan historia..

 
ANNONS
 
Carl Eric

Carl Eric

1 september 2010 19:25

Tur att du slapp jobba med Ohly!

http://carlericsgalleri.dubbeleric.se

 
Ingen bild

Klängmongo

1 september 2010 20:44

Hej!
Undrar om det finns någon "strulkvot" som måste uppfyllas på järnvägen varje vecka?
Har varit ett konstant urväxlande av repvagnar, växelfel och krångel dom senaste veckorna. Men av någon anledning verkar det ha upphört den här veckan...

Tack för en underbar blogg!

 
storm

storm

2 september 2010 16:47

Hej, ditt klängmongo (?) :)
JAG har definitivt en strulkvot som måste uppnås varje dag..
Ohly ska enligt uppift ha varit en riktigt rekorderlig tågmästare! Finns nog bra mycket värre lirare att jobba med ..

http://storm.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se