Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 18 december 2009

VästeråsExpressen! Hmm Kylklampen blev det visst ja..

Av storm - 18 december 2009 23:45

Jag tar mig ned till Hgl, ska hämta en X2:a som skulle till Jönköping. Ett stort lugn befann sig över depåområdet denna eftermiddag, vindstilla och stjärnklart.. Kommer bli en kall natt, antagligen..

Jag tar mig upp till platskontrollen för en kopp bläck och en spårangivelse, fan här uppe var det riktigt lugnt och dom verkar ha julstädat(?) Eller, vänta nu.. gömmer dom sig? Fan det är tomt, det är ingen här.

Dom har flyttat till sina nya lokaler och jag har inte blivit inbjuden.. Kaffemaskinen har dom tagit med sig också.. äsch då.. Jag går in till ställverket som finns kvar, längst in i lokalen. Sitter en man där och njuter av den nyfunna tystnaden, bjuder mig på en kopp mörkt.

--

Beger mig till ett av spåren utanför Euromaint där min X2:a står parkerad. Den har fel på korglutningen, självklart i bistron. Jag beger mig dit för att resetta vagnsdatorn. När jag pular med detta ropar någon i högtaleriet att detta tåg inte alls ska till Jö utan till Lp istället, som extratåg.. Jahaja.. Hjälper till med klargöringen ändå och åker med upp till Cst, överger planerna på Jönköpingståget på grund av min plötsliga tidsbrist inför nästa uppdrag.

--

Uppe på Cst är det full fart! En kombination av tågkaos och julfirande som det verkade, roligt med julsånger och pepparkakor samtidigt som telefonerna stressar konstant angående det här eller det där tåget. Efter ett antal fruktlösa försök att få fatt på någon på fordonsledningen, trafikledningen eller personalfördelningen överger jag planerna på Västeråstågets rättidiga avgång och sätter mig ned en stund för mer bläck tillsammans med min tilltänkte ombordare.

--

Tåget står inne på spår sex, säger banverkets Tågföringssystem plötsligt! Vi tar oss ned för att finna ett sexvagnars blockbromsat tågsätt, fyllt med förvirrade och irriterade resenärer som undrar om det ska åka nångång! Kort därefter rullar vi norrut bara för att fastna i den allmänna pendeltågsgeggan vid Barkarby och omnejd.

Ett signalfel senare och jag var trettio minuter sen!(?) Strax innan Bro flaggade fjärren för en moment blankett 22 som, mycket riktigt, utföll i ett balisfel lite längre bort.

Gör en rundgång i Västerås sedan en lång rast i fikarummet. Jag hade tappat mitt ID-kort när jag krälat omkring vid rungången, så jag går ned lite tidigare för att finna det igen. Passar på att göra ett bromsprov, så min ombordare ska slippa det senare. Tåget som vi ska invänta är försenat så vi får grönt istället, med resenärsspring som följd. Dock har nu bromsen på vagnen närmast loket frusit fast och jag kommer ungefär en decimeter närmare Cst med loket, allt som allt! Fjärren tar tillbaka signalen, folk rusar runt på plattformen för att hinna med den X40 som ankom spåret bredvid. Jag hämtar yxan för lite bromsbom-uppfostran, krälar ned mellan plattform och vagn. En rolig ordväxling uppstår när jag är i fasen "Here's Johnny!" med yxan samtidigt som en kvinna frågar lite försynt om jag "har en tidsram" på avgången. Jag har propparna applicerade och hör henne efter hon sagt detta en tredje gång. Jag har nog mest fryst snor i hjärnan och förstår inte det där ram-konceptet riktigt utan ger henne en angivelse, mellan yxan och pekfingret, på mellan fem minuter och en timme ungefär.

Bromsen lossnar, nytt bromsprov och vi är iväg. Vill inte tänka på hur sena vi redan är..

--

I Barkarby får en signal spatt och försätter tåget i nödbroms! Vi pratar inte en enkilos fullbroms med option på att lossa upp efter en stund utan dö-(SIFA)dubbelblås-åff-dääth! Jag har sex vagnar blockbromsat, hundrasjuttiofyra meter @ 6 s losstid. Detta kommer inte sluta bra känner jag direkt och ropar raskt ut i vagnarna att det är dags att hålla i sig inför ett oundvikligt sjukt bromsryck! Som även sker med eftertrycklig finalitet, tror nästan jag var på väg att skalla förarbordet där ett tag.. Ropar ut än en gång för att be om ursäkt för tågets beteende samt att få in en eventuell skaderapport från ombordarna. Testar att dra fram en liten bit.. Den där decimetern känns bekant, för så långt lyckades loket arbeta sig. Lägger FoB i "Back" och prövar en kort losstöt med pådrag och bromstryckvakt.. En decimeter åt andra hållet blev det resultatet.. Grejjt.. Nytt utrop, samtal till fjärren och sedan plockar jag fram lämpliga vapen ur verktygsskåpet. Denna gången väljer jag spettet! Jag får assistans av en passåkande Västeråsförare som tidigare varit glad att hinna med mitt tåg ! Placerar honom i förarstolen, ifall tåget rullar iväg när jag fått loss bromsen.

Ett otal makadampromenader avbrutna av olika telefonsamtal (nu får jag tag på driftstöd, fordonsledningar och övriga instanser minsann!)! Jag vet vad som ska göras men inte riktigt i vilken omfattning ännu..

Den här gången har mer än hälften av vagnarnas bromsar frusit fast varav en vagn ohjälpligt så..

Om någon såg mig där bredvid signal Bkb21 måste dom ha betvivlat min mentala hälsa eftersom jag inte kunde hålla mig utan gick o garvade konstant åt situationen!

En förjävlig mängd spett-våld, en avstängd broms, nytt bromsprov/bromstalsomräkning och en timme senare rullar jag mot Cst återigen! Fick fylla i en såndär blankett 21 också, ja..

Ringer trafikledningen för att ge dom en huvud-upp på det faktum att jag ankommer Cst norrifrån, ska ut till Hgl och har just nu en obromsad vagn närmast lok! Dock slutar det med att jag och växlingspersonalen får lösa problemet på plats vid spår sju istället med diverse omkringväxlingar och frånkopplingar innan jag fortsätter mot Hgl, en vagn kort.. Ett kort stopp på L2 inkluderat..

Sedan rullar jag försiktigt mot Hgl, försöker att endast använda lokbromsen för att inte fastna igen..

I Hagalund fortsätter förvirringen, dock ser jag till att dessa vagnar får komma in i värmen en stund. sedan kör jag runt loket till spår sexton och ett annat gäng vagnar.

Imorgon blir det en Lather, rinse, repeat antar jag.. Får inte glömma att ladda batterierna då. På min king-lampa alltså! Sjukt nörd nöjd där! (och, nej jag har inget "storleksproblem"! Däremot gillar jag stora krejer!)

Den o kängorna var ju räddningen! (spettet var iofs hjälpsamt också)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Herr Magnum

19 december 2009 22:00

Om man ska tro på idén med karma, så måste du ha dödat och våldtagit handikappade barn i ett tidigare liv..? Jag får inte ihop det annars.

Det mest "wild and crazy" en annan råkar ut för är väl en blankett 21 per månad i snitt.

God hjul och gott nytt iaf!

 
Ingen bild

Sean

20 december 2009 10:32

Haha, jag har också funderat på om man med max engagemang och Storms litterära begåvning skulle kunna få ut något intressant av mitt eländiga lokförarliv. Men jag tror inte det. För det mesta händer det absolut ingenting.

Fast det är klart, ibland händer intressanta saker. Sträng kyla och containervagnar (dålig på litteror) är en intressant kombination vilket bevisades för fjärren och ett antal redan innan försenade SJ-tåg runt Katrineholm i fredags kväll. Tur att du inte var där i alla fall :)

Tack för en mkt underhållande blogg iaf. Alltid lite tidsfördriv när man blir uppställd för att släppa förbi en massa fönstertåg :)

 
storm

storm

20 december 2009 11:46

Usch.. Jag tänker det så här istället:
[Rollspelsläge]
min spelledare är ruskigt snål med min karmapott och bevakar mina poäng som en hök! Därför får jag alltid en massa problem hela tiden (som andra människor offrar karma för att slippa) och inga omslag för fummel eller liknande
Antingen det eller så ligger karmapotten fortfarande på minus efter min mission till Bosnien där jag antagligen måste ha lånat dito poäng EN MASSE för att få med mig armar o ben hem vidhäftade.. hmm..
[/Rollspelsläge]
God Jul o tackar, alla inblandade:)

http://storm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Herr Magnum

21 december 2009 08:36

Hehe, när du nämner ordet spelledare så kommer jag osökt att tänka på den här gamla sketchen med det underbara Varanteaterngänget:

http://www.youtube.com/watch?v=67rjxHe5DA0

"-Han vägrar släppa in er, vad gör ni?
-Jag provar elbrödkniven..."

 
Ingen bild

pendlare

19 februari 2010 15:09

Kan inte vara kul med stressade resenärer hängande över axeln. Kan inte din käre arbetsgivare ha dedikerade Jack Nicholsonar på Cst som svärmar runt besvärliga blockbromsar med yxan i högsta hugg t ex istället för att föraren ska stå där ensam och stressa?

Bara personalkostnaden för Shininggruppen borde väl motivera dem att hyra/köpa vagnar med en mer vinterresistent bromsteknik.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se