Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2009

Speed, Lsd och andra inrapporterade rökpufffar

Av storm - 15 augusti 2009 23:28

Uppsala avstängt för banarbete så mitt tåg till Borlänge skulle denna gång gå via Bålsta-Västerås-Tillberga-Sala-Borlänge. Kommer ner till Depån nångång strax innan åtta och chickar ut mitt sexvagnars-skivbromsade-rock'n-roll-sms - tåg, beger mig till Cst. Frid och fröjd, vi lämnar Cst efter en noggrann informationskampanj om att detta tåg  inte  stannar i Uppsala eller Arlanda. Det är ett kort tåg med en Rc6 i varje ände, multipel-kopplade. Det går som en rackarns raket och jag har svårt att hålla tiden. På ett bra, gröna siffror, sätt alltså.. I Jakobsberg ringer fjärren och rapporterar att det tydligen ska vara rökutveckling från mitt tåg, en pendeltågsförare blev tydligen så chockad/imponerad att han/hon glömde öppna dörrarna... (?) Nu vet jag inte vad rök kan göra med ett antal dörrpar på en X60 men tydligen en hel del(??)

Jag begär att få tas in på ett sidospår vid lämpligast möjliga ställe vilket råkade vara Kungsängen, där jag och ombordaren gör en ordentlig kontroll av lagerboxar, bromsar, ev. glömda parkeringsbromsar o.dyl utan att hitta något utöver.. (???) Vi rullar vidare, en stund senare kommer jag på varför vi blev inrapporterade.. ahhh va korkat av mig..suck..

Jag är lite ovan att köra denna sträcka så jag väntade en liten stund med min retardationskontroll eftersom hastigheten hittills inte varit tillräckligt hög för att kunna göra en helt komplett sådan utan att stå på näbben.. Strax efter Spånga öppnar det upp och blir hundratrettio(tror jag det var..) och då passade jag på, med James Bond-rökpuffen som följde.. Tror inte X60 genererar lika generösa rökpuffar när dom gör sina tester.

Detta genererade strax över sex minuters försening(vi jobbade ganska fort)..

---

[vars kan detta vara tro?]

I Västerås är det ändå några personer som skulle till Uppsala som nu är sura för att dom inte blev informerade... hmm

Det byts körände och färden fortsätter in i Ransta-Tillberga-området, dock utan problem..

[safe sex?]

Det går som på Speed tack vare det sms-kopplade tåget überstyrka (8'000 hästkrafter - 10'000 med Rock'n - Roll knappen)!

 Vi är fem minuter tidiga in till Borlänge och min rast inför Moravarvet.

Det är även sms till Mora där vi får en trevlig, rungångsfri, rast.. (hmm, jag får det eftersom jag slapp rundgången).

 

[lägg även märke till den glada bonnen som vinkar tillbaka]

Ringer till Mora lokalfjärr för att be om körtillstånd efter en halvtimme. Klareraren var förvirrad eftersom han hade frigivit alla växlar inför min rundgång, som aldrig hände, och fick brått att ta tillbaka dem inför min avgång med försening som följd..

Ett sexvagnar sms-tåg är, för att utrycka sig på ett något sämre vis, något av det sexigaste som man kan köra! En sådan konfiguration kan ge vilken motorvagn som helst ett årdentlitt räjs för pengarna och eventuellt utdela lite fingersmäll också! Dåligt fäste med färre motoraxlar hörde jag nån säga? Säger bara - Sand bäjby, Sand!

Den andra lärdomen som är vettig att kunna är hur dålig matningen till Mora är, jag fick hålla ordentlig koll på min linjespänningsmätare vid varje accelleration för att inte riskera slå ut matarstationen..

--

Vid Insjön står tre grabbar i början på plattformen, min busradar går igång direkt! Precis innan en av dom ska till att sparka något mot mitt lok trycker jag ned den svarta knappen och de tre gossarna rycker till rätt ordenligt. Det tilltänkta ivägsparkade objektet blev kvar på plattformen, osparkat. Däremot hoppar en av pojkarna upp på en vagn precis inan jag stannar till, ser jag i backspegeln och jag funderar en stund på om jag ska gå bak för att prata lite med dom om det olämpliga i detta.. Jag gör ett långt högtalarutrop om hur lätt det är att bli av med armar, ben och huvuden om man insisterar på att hoppa upp mot fordon som rör sig.

--

I Repbäcken ringer fjärren för att meddela att det förra tåget tydligen kört på stenbumlingar vid infarten till Borlänge. Jag och fjärrpersonen kommer överens om att stenbumlingar mycket sällan kliver upp och ställer sig framför tåget på egen hand vilket innebär att dom oftast "får hjälp" med sånt..

Jag sitter fortfarande på mitt raket-sms så jag är rysligt tidig in mot Blg, jag saktar ned till s.k siktfart och plirade ut genom fönstret..

Gjorde ett utrop angående skälet till den låga hastigheten, lade till ordet "sabotage" och fortsatte den långsamma färden.

Ingen bumling senare, en minut tidig in i Blg och jag är på väg till hotellet, nu ganska trött..

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se