Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 5 maj 2009

Duvpopcorn i Uppsala

Av storm - 5 maj 2009 23:55

Denna dag bestod i lite småplock samt ett varv till Arboga igen..

Hämtade och lämnade några tåg lite hit o dit samt körde iväg mot Uppsala, allt tonsatt av Winnerbäck. När jag är lite lägre på humörsskalan så är Winnerbäck den jag vänder mig till..

Parkerar i Uppsala, spår ett, gör alla åtgärder på det loket som strax ska gå sist i tåget tillbaka mot Cst och spatserar söderut..

När jag precis når det norra loket hörs en hård knall söderifrån! Jag pratar inte nån fjunsig kinapuffsmäll utan mer som en fjärdedels dynamitstav (ca 30gr)! Kontaktledningen svajar ordentligt över mitt tåg, ända fram till mitt södra lok och en bra bit förbi!

Jag står på plattformen och beundrar rökpuffen i fjärran en kort stund, sedan kontrollerar jag att den inte fallit ner (rökpuffen?)och elektrifierat hela utsidan på vagnarna.. vilket den inte har (kontaktledningen!).

Kliver in i loket och konstaterar att jag har linjespänning samt att det bakre lokets huvudbrytare fortfarande är sluten.. hmm..

Ringer vad jag tror är eldriftsledningen och frågar dom om det hänt nå' kul i Uppsala, runt spår ett sådär.. ?

Lyckas inte få fram något vettigt eftersom jag kommit till fel nummer mha MobiTech-pawwa..

Ringer lite till och får fram att dom hade nån sorts fluktuation men mer än så visste dom inte. Äh, jag tar en promenad(jag är redan sen, promenad är kanke inte riktigt ordet för dagen) norrut igen efter tågsidan..

Får tag på en städare som bevittnade duvans sista steg i livet!

Det går ett strömgap precis över spår ett, en kontaktledning slutar medans en annan börjar. Detta görs lite omlott och innebär ett litet glapp på kanske tio cm så dom inte ska trassla ihop sig. Duvan hade antagligen spatserat över detta glapp, slutit "kretsen" och blivit ett, av få, duv-popcorn! Eller iallafall skulle ha blivit om det hade blivit något kvar..

--

Körde tilbaka till Cst, kanske tio sen in..

Sen var det ett varv till Arboga med minimal arbetsinsast och endast nära-bambi-upplevelser..

 
ANNONS
 
Joakim

Joakim

6 maj 2009 13:13

Du passade inte på att ta med dig din nygrillade vän som matsäck då? ;-)

http://www.ewenson.se

 
Storm

Storm

8 maj 2009 12:28

Det blev inte ens ett duv-cornflake kvar när ca 200 gram duv-vatten dunstade på en millisekund..
..stekta sparvar, hmm..

http://storm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se