Storm -En tankedump

Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Coradia Duplex? Låter illa det.. Smittsamt?

Av storm - 17 april 2009 17:22

Då har man återigen gått igenom merparten av, vad jag vill kalla, en shäjk-änd-bäjk utbildning, denna gången gällde det 'dubbeldäckaren' X40..

Alla skåp o luckor har såna roliga (franska) namn såsom 'härken' och 'gäfsen' och är ap-knepiga att komma åt plus att förarmiljöns alla knappar ser mer dit-nysta ut än inplanerade('ce la prosit).. Många vred(en) har istället för logiska benämningar som 'on' och 'off' (på och av, tillåme?), konstiga bokstäver som 'L' och 'M'..

Ska man säkerhetsjorda strömavtagare och transformator behöver man vara hälften basketspelare och hälften fort-boyard-gunde med tungan i rätt mun..

Men lärar'n råkade vara en gammal kumpan från den gamla onda tiden och navigerade oss säkert genom alla trånga grodsund och dolda bratwurstgrynnor. Den excellenta maten på Stadshusrestaurangen i Västerås drog även ett tungt lass att förse oss med näring! Funderar på att åka dit på lediga dagar bara för det sjyssta ej-hallsbergianska-kassler-gisslet käket! Och efterrättsbuffén....


Helg!

 
ANNONS
 
Joakim

Joakim

17 april 2009 17:52

Ah, men snart börjar den spännande biten, körningen, funkar skitbra, oftast, men ibland är dom bara väldigt franska.. :-P

Hade ni Otto von Dåre för övrigt, han är grym! :-D

http://www.ewenson.se

 
Ingen bild

Godsskada

18 april 2009 20:06

Amen till det Hellsbergianska kassler-gisslet.

Ett bestående minne är den märkliga blandning av kasslerskivor med burkananas, strimlad salladskål, sönderklippt kokt spagetti och currypulver som Cedars saluförde som "afrikansk kasslergryta".

Jag undrar vad Frantz Fanon skulle ha sagt? Jag gick i alla fall till Konsum och köpte några äpplen, något skakig efter den traumatiska upplevelsen. Efter en sådan lunch kan man kanske förstå att de på I-gruppen på Hrbg inte gör mer än höjer på ögonbrynen över läckande saltsyrevagnar...

/Godsskada

 
Storm

Storm

20 april 2009 18:21

Nepp vi hade en annan Jocke, som även var en kumpan från tunnelbanetiden. Blev roliga lektioner det :D
--
Mina kassler-favoriter från Hellsburg var "kassler med GOD sås" och "äggdoppad kassler"
Och nej, jag skämtar inte.. skämtar aldrig om mat:)
Skulle inte heller oroa mig om lite syra.. kanske om det var DÅLIG syra dock.. :D

http://storm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av storm - 19 juni 2015 10:43


Hej kära blogg, har inte skrivit här på väldigt länge. Livet tenderar att komma i vägen. Jag läste en annan blogg via Facebook som tog upp en tråkig del av lokförarnas vardag; påkörningar. (https://lokforaren.wordpress.com/2015/06/18/trots-traged...

Av storm - 27 september 2013 22:44


Första körpasset på en månad säger du? ..här kommer en bild på en silverfisk i alla fall.. ...

Av storm - 22 augusti 2013 10:01


Trångt i bajset idag.. (Edit, bild)

Av storm - 22 augusti 2013 09:55

Trångt i bajset idag.. [Bild]

Av storm - 13 augusti 2013 12:57

Andra dagen efter semestern och Falunvarv med silverfisk, vad kan gå fel.. dagen innan lyckades jag att byta alla lösenord utan att behöva ringa helpless en enda gång, tänk! Multade isär två gråsuggar utan att det började rulla/brinna eller liknande...

Om mig, som sådan:


Det är dumt att inte klaga..

Spennande lokfrågor:

27 besvarade frågor

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Nyss:

Arkivet

Kategorier

Länkarnas avd.

Sadistiska stencilbyrån säger:

Följ bloggen

Följ Storm -En tankedump med Blogkeen
Följ Storm -En tankedump med Bloglovin'

Begreppsförklaring, typ:

Tkl: Tågklarerare, en lirare som sitter framför en dataskärm och lägger tågvägar, ibland svarar han/hon i telefon. Kallas även för "fjärren".
Fjtkl: Samma, fast längre bort liksom..
JTF: Jätteviktig trafik föreskrift! ..NEJ! det var nåt annat, ja.. nåt om järnväg, typ.. Det är en bok som är en bestseller bland lokförare, kan man säga! På den gamla onda tiden hette den SÄO och framkallde lokförarångest en gång per år..
Cst: CentralStationen, Stockholm Centralstation, ja du fattar..
Nbt: Norra bantorget, Norra banantrollet, C-gruppen också kallat. kärt barn o allt det där. Här sköts lastning av mat, viss briefing av tågpersonal och sista-minuten klargöringar/vattentryckningar av tåg.
Ke: Karlberg, här vänder vi tåg som kommer söderifrån och ska avgå söderut (typ), aldrig undrat varför det ofta står en massa tåg under tunnelbanebron?
SMS: Seriell Multipel Styrning. En utrustning som medger att man kan styra ett lok från ett annat lok via UIC-kabeln.
UIC: Union Internationale des Chemins de Fer, det internationella järnvägsförbundets standard för datakommunikation på tåg (tack herr gods/lokskada).
Blankett 21: En blankett som ovan nämnda (fj)tkl kan diktera. Den medger, bland annat, att man kan köra förbi en röd signal vid växelfel odyl.
FIS: Felindikeringssystemet, ett något åldrat system som samlar in information från olika sensorer i maskinrummet. Om något "pajar" kommer det annonseras i denna monokroma tvåradiga datordisplay.
Sth: Största tillåtna hastighet, fattar ju vem som helst! Lite småviktigt att hålla reda på i tågbranchen..
DDU: Damn Distracting Utensil! Sade jag det där högt?! Eller, mja det var inte rätt! Dalek-Directed Undoing ska det vara! Hmm.. vänta nu.. Nej. Det är nån X40-grej, fråga inte så dumt!
Matarledning: En genomgående luftledning som förser vagnarna med luft till bromsar, dörrar och ev toaletter. Den håller ett tryck på en miljon Pascal! Mycket farlig! Godståg har generellt inte denna ledning utan sköter luftmatningen via:
Huvudledning: En genomgående luftledning som generellt håller 500 Kpa, alla tillkopplade vagnar har en styrventil som känner av trycksänkningar på denna ledning och tillsätter bromsen beroende på grad av detta. Systemet är i stort sett idiotsäkert eftersom ett brott på ledningen(läs "spontan frånkoppling") innebär en ovillkorlig tvärnit för tågets alla (i den situationen) delar.

Innehållsdeklaration:

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se